Има много съвети за това как да се борим с

...
 
Има много съвети за това как да се борим с
Коментари Харесай

Страхът идва от сърцето - ПАРАМАХАНСА ЙОГАНАНДА

 

Има доста препоръки за това по какъв начин да се борим с отрицателното мислене, само че намирам за най-могъща мъдростта, предлагана от индийския будистки преподавател Парамаханса Йогананда .

Парамаханса Йогананда е индийски гуру и стихотворец. Той среща част от обществеността на Запад с индуистката философия и практиката на йогическа медитация чрез своята Автобиография на един йогин.

Йогананда е първият индуистки преподавател, заселил се за непрекъснато в Съединени американски щати, където прекарва по-голямата част от живота си.

Извлякохме мъдростта му в пет лесни стъпки. Тази мъдрост е мощна, тъй като ви предизвиква да се изправите против вътрешните си демони, а не да избягате от тях.

Като следвате тези препоръки, ще поемете отговорност за личното си благополучие. Кой не желае това?

Обърнете се към вашите привързаности и се освободете от тях

Привързаностите постоянно ви карат да се боите. Колкото повече се уголемява обвързваното с тялото схващане – включващо неща като възприятие за благосъстоятелност, угриженост за репутацията, възприятие за персонална мощ или значителност – толкоз по-голяма е вероятността да се усеща страх…

Безстрашието, въпреки това, идва от освобождението от тези привързаности: желанието за персонална значимост; желанието за надзор върху всичко или всекиго; желанието да бъдем одобрявани и уважавани; обвързаност към притежанията; обвързаност към телесното здраве и благополучие; и най-после, идентифициране на себе си с тялото…

Безстрашието идва посредством безусловно непривързване. Това е естествено отношение за тези, които считат, че нямат какво да пазят.

Спрете подлото въздействие на тревожните мисли

Отърсете се от паниките си, като започнете „ тревожни пости “. Започнете с къси „ тревожни пости “ три пъти дневно. Постете един час сутринта, един час на обяд и три часа вечерта. Абсолютно отхвърляйте да допуснете и една тревожна мисъл да мине през мозъка ви в тези периоди…

След това удължете интервала до цялостен ден; една седмица, а по-късно един месец. Скоро ще се отърсите от паниките си изцяло.

Обградете се с радостни хора, които се смеят доста

Общувайте с радостни хора, тъй като насладата и смехът са заразни. Има хора, на които насладата и смехът са присъщи. Потърсете ги и пирувайте с тях тази най-жизнена храна – насладата. Непоколебимо следвайте тази диета със смях и в края на месец или два ще видите смяна – мозъкът ви ще бъде изпълнен със слънчева светлина.

Действайте от сърце

Страхът идва от сърцето. Ако в миналото се почувствате завладени от боязън от някакво заболяване или акцидент, би трябвало да вдишате и издишате надълбоко, постепенно и ритмично няколко пъти, отпускайки се с всяко издишване. Това оказва помощ на кръвообращението да се възстановява. Ако сърцето ви е в действителност умерено, въобще не можете да усетите боязън.

Поемете надзор над личния си разум

Бог ни е дал един страховит инструмент за отбрана – по-мощен от картечници, електричество, токсичен газ или всеки доктор – мозъка. Умът е това, което би трябвало да се укрепва…

Важна част от приключението на живота е да следим мозъка и да поддържаме този следен разум непрестанно настроен… Това е тайната на едно щастливо и сполучливо съществуване… То идва посредством практикуване на силата на мозъка и посредством ориентиране на мозъка към Бог посредством медитация.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР